U. O. “Kod Spavalice” se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika svoje web stranice. 

Prikupljamo samo one osobne podatke svojih klijenata koji su nužni za naše poslovanje i ispunjavanje naših obaveza, pritom ih štiteći od svake neovlaštene ili nezakonite obrade.  

Klijent osobne podatke daje dobrovoljno. Svoje klijente obavještavamo o svrsi i načinu prikupljanja podataka te im uvijek dajemo na izbor žele li da njihove podatke upotrebljavamo u marketinške svrhe ili da ih obrišemo. 

U.O. “Kod Spavalice” u svom poslovanju primjenjuje Opću uredbu o zaštiti podataka te Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Obrada podataka 

Obrada podataka naših klijenata temelji se na našem legitimnom interesu da klijentima pružimo optimalne usluge i ostvarimo zadovoljavajuću produktivnost u suradnji s njima. 

Podatke od Vas možemo zatražiti kada rezervirate smještaj putem naše web stranice, ispunjavate formu za kontakt i u drugim, sličnim slučajevima, kada su nam Vaši podatci potrebni radi ostvarenja svrhe prikupljanja i obrade podataka. U tim slučajevima, od Vas možemo zatražiti podatke o Vašem osobnom imenu, telefonskom broju, e-mail adresi i detaljima plaćanja. 

Osobne i ostale naznačene podatke koje U.O. “Kod Spavalice” prikupi od svojih klijenata čuvat će u sigurnoj i zaštićenoj bazi podataka i ti podatci neće biti dostupni trećim stranama. 

Izjava o korištenju sustava Rentlio  

U.O. Kod Spavalice” za upravljanje rezervacijama koristi sustav Rentlio – aplikaciju za upravljanje smještajnim jedinicama i kanalima za male hotele, hostele i iznajmljivače turističkog smještaja. Više o tome na koji način Rentlio obrađuje osobne podatke možete saznati OVDJE. 

Vaša prava u obradi osobnih podataka 

Pravo na privolu i povlačenje privole – ako se obrada podataka temelji na vVšoj privoli, imate pravo u svakom trenutku povući privolu dostavljanjem pisane obavijesti o povlačenju privole na poštansku adresu Put Spavalice 1, 23 234 Vir, Hrvatska, ili na info@kodspavalice.hr 

Pravo na pristup – u svakom trenutku imate pravo na informaciju obrađujemo li Vaše osobne podatke, na koji način, gdje ih pohranjujemo i sl. 

Pravo na brisanje – ako ste povukli svoju privolu ili ako Vaši podatci više nisu potrebni za svrhu obrade radi koje su prikupljani, imate pravo na brisanje podataka 

Kolačići i njihova svrha 

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bismo Vam mogli pružiti najbolju moguću uslugu. Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web-stranice koju posjetite. Kolačićima se obično spremaju Vaše postavke za web-stranicu, kao što su preferirani jezik korisničkog sučelja i sl.  

Klikom na Prihvaćam” pristajete na obradu Vaših podataka. Kolačići se mogu koristiti kako bi se optimiziralo Vaše korištenje naše web stranice ili sačuvale postavke Vaših pregleda. Kolačići nam pomažu i kako bismo Vam olakšali postupak rezervacije smještaja i prilagodili web stranicu Vašim potrebama. 

Kako onemogućiti kolačiće 

U postavkama svog preglednika regulirate hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na svojem računalu ili ne. Ukoliko onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti ove web stranice. Ako na svome pregledniku niste isključili mogućnost prikupljanja kolačića, ova web stranica će ih automatski prikupljati. Način onemogućavanja kolačića i povlačenje suglasnosti za njihovo prikupljanje ovisi o svakom pojedinom pregledniku. 

Vrste kolačića 

Privremeni (nužni) kolačići (engl. session cookies) – uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput identifikacije prijavljenog korisnika, a aktivni su za vrijeme trajanja sesije prilikom rezervacije smještaja i sl. 

Izvedbeni kolačići – služe pružatelju usluge za praćenje i analizu korištenja web stranice. U.O. “Kod Spavalice” ove kolačiće koristi za izradu statistika o broju posjetitelja web stranice, načinu njezina korištenja i sl. Služe ostvarenju performansi koje se web stranicom žele postići, poboljšavaju funkcionalnost web stranice i time olakšavaju njezinu uporabu od strane korisnika. Ova vrsta kolačića se trajno sprema u memoriji računala korisnika i briše se tek kad isteknu ili njihovim namjernim uklanjanjem s hard diska. 

Funkcionalni kolačići – služe spremanju podataka o navikama, afinitetima i načinu korištenja web stranice od strane korisnika, poput jezika, lokacije, korisničkog imena i sl. Pomoću njih personaliziramo korištenje web stranice. Ova vrsta kolačića se trajno sprema u memoriji računala korisnika i briše se tek kad isteknu ili njihovim namjernim uklanjanjem s hard diska. 

Marketing kolačići – služe u svrhu prikupljanja podataka o tome kako se korisnik općenito ponaša pri služenju internetom (surfanju) te se mogu koristiti za nuđenje relevantnih ponuda. 

Google Analytics 

Google Analytics je softverski alat kompanije Google Inc. koji služi za praćenje i analiziranje prometa na web stranici. Za ostvarenje svojih funkcija Google Analytics koristi kolačiće koje smo prikupili prilikom Vašeg posjeta našoj web stranici. Podatci koje tim putem Google prikupi koriste se isključivo u svrhu analize prometa na našoj web stranici i u svakom pogledu su zaštićeni od svake zlouporabe i nedozvoljenog dijeljenja. Želite li spriječiti uporabu vaših podataka od strane alata Google Analytics, to možete učiniti onemogućavanjem kolačića na našoj web stranici i njihovim brisanjem. 

Druge web stranice 

Ova web stranica sadrži poveznice na druge web stranice. Imatelji tih web stranica samostalno i neovisno o U. O. “Kod Spavalice” obrađuju podatke svojih posjetitelja sukladno svojim pravilima obrade podataka. Sukladno navedenom, U. O. Kod Spavalice” neće se smatrati odgovornim za podatke koje prikupljaju i koriste te web stranice. 

Kontakt 

Sva pitanja vezana uz zaštitu Vaše privatnosti i korištenje Vaših podataka možete uputiti na e-mail adresu info@kodspavalice.hr ili poštom na adresu Put Spavalice 1, 23 234 Vir, Hrvatska.